Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

                                                                                                                    

                                                              

                                                                      ZELDA  F:  2008-07-05

                                            50% Schäfer - 25% Rottweiler - 25% S:t Bernhard

 

 

                                                          

8 November 2008

Hej alla! Idag blir jag 18 veckor och jag växer så de knakar, säger matte (är nu ca 45 cm hög och väger minst 22 kg). Jag blir nog riktigt stor, jag. Bra, tycker matte, då slipper hon böja sig ner så mycket när hon klappar mej på huvet o säger att jag är såå duktig, för de är jag ju! för de mesta vill säga.

Igår var jag nog inte så snäll, faktiskt. Matte o jag kollade på ett program på TV:n och så kommer husse in och vill också sitta i soffan. Men jag har ju blivit så stor nu, så han får ju inte plats i soffan när jag ligger så där skönt. Då skulle han flytta på mig, fatta bara! jag låg ju så himla skönt där. Då morrade jag åt han, fast de skulle jag nog inte ha gjort. Jag åkte ner från soffan helt och hållet och sen fick jag ligga på golvet. Fick ingen hjälp av matte heller, för hon tyckte inte heller att jag skulle bestämma vem som satt i soffan. Ibland är dom faktiskt orättvisa, JAG var ju där först. Ibland blir jag inte klok på dom! grr..

Jag är nog rätt smart för jag har kommit på en grej med min aktiveringsboll. Den gillar jag, den är röd och så finns det ett hål i den som det ramlar ut godis ur när jag rullar den. Ibland är det ett stort hål och då ramlar dom ut fort, men oftast är det ett litet hål och då måste jag rulla iväg den länge innan de kommer ut nåt godis. Men nu har jag kommit på hur jag ska få ut godiset fortare när det är ett litet hål. Jag tar och drämmer iväg den med tassen, rätt in i väggen i hög fart, då kommer det nästan jämt ut en godisbit.

Min favoritleksak är annars min "qvack..qvack-boll" som matte kallar den. Den låter som en anka när man rullar den. I början fick jag inte ha den så långa stunder, eftersom matte tyckte att jag stressade upp mig för mycket av den. Men nu får jag ha den jämt. Den är rätt så tung så den dunsar ordentligt när jag slänger iväg den. Men mest sparkar jag runt den så att den ofta kommer efter mej och jagar mej, det tycker jag är kul. Men nu har jag börjat gnaga så mycket på den oxå så nu har jag snart inget kvar att leka med. Matte hoppas att jag ska tappa de här nålar till tänder som jag har nu så jag inte biter så mycket sen, tror hon ja! Men jag biter ju bara på MINA saker nu, så då är jag väl i alla fall duktig. Hon får väl skaffa nya saker till mej snart annars vet jag inte vad jag ska börja bita på.

Nej, nu ska jag ta en sväng med katten här inne, han sitter nu bakom dörren och smyger på mej, han tror inte jag ser han, men visst gör jag, sen låtsas jag att jag blir rädd för han och då kommer han och jagar mej, o de e livat vill jag lova!

Hälsningar vov..vov / Zelda

                                             ************************************ 

 

 

                                                       

24 Oktober 2008

Ja, jag veeet att jag inte skrivit på länge, men vad ska man göra med en sån matte som liksom aldrig kommer till skott. Jag tjatar och tjatar och nyper henne i fingrarna, men tror ni hon fattar va?

I morgon blir jag 16 veckor...4 månader....

Dagarna har rullat på sen sist. Livet består mest av bus, mat, sova och sen bus igen.... fast lite träning har det också blivit. Ibland kan jag vara jätteduktig..säger matte. Så snart ska vi nog börja på en kurs, då får man träna tillsammans med en massa andra hundar. Vet inte riktigt vad jag tycker om det än, men det får vi se sen då.

Jag växer mycket just nu så jag har fått lite ont i mina ben..växtvärk..heter det säger matte! Men det var bara några dagar så nu känns det inget mer. Men jag har inte fått springa så mycket som jag brukar och det är lite jobbigt.

Idag på morgonen kunde jag bara inte hålla mig, utan satte efter Lilleman här inne. Matte tycker inte om när jag jagar katten, det vet jag. Men jag rörde honom inte...jag lovar! Jag jagade från tv-rummet genom hallen, köket och in i lilla rummet. Sen vände vi tillbaka och då jagade Lilleman mig. Detta gjorde vi en stund för jag hade ju så mycket "spring i benen" som matte säger..måste gå ut en stund nu, kommer snart o skriver mer.....

Nu e jag tillbaks igen..3 timmar senare...vet ni vad jag har gjort nu då? Matte o jag åkte till stan och där köpte hon en egen säng åt mig! Deee ni! Så nu har jag legat o snarkat i den en stund, jätteskön är den. Matte tyckte inte jag skulle ligga på golvet i hallen nu, när de blåser in och det blir jättekallt på golvet.

Sen fick jag en rolig leksak också med stora repöglor på sidorna och en gosig nalle på mitten. Det var kraftigt rep i den, för matte tycker jag tuggar sönder alla saker så himla fort. Såna där stora oxhudsben brukar hon köpa, men de tar bara 2-3 dagar så har jag gnagt av knutarna på dem... hopplösa jag, säger matte!

Nej, nu ska jag bädda ner mig i min sköna säng en stund igen. Vi hörs snart, om matte vill....

Sov gott på tassen ...vov..vov / Zelda

                                   ************************************************* 

                                                             

28 September 2008

Vet ni att nu är jag 12 veckor...tror jag börjar bli riktigt stor nu. Har lärt mig så väldigt mycket sista tiden. Visst ibland känns det som lite fööör mycket. Men matte säger att det är bra för mig och att det inte gör så mycket om jag inte kan komma ihåg allt varje gång. Hon säger jämt att det blir bättre när jag sovit en stund och det stämmer för då är det lättare att komma ihåg, efter jag sovit menar jag.

Jag är nu världens bästa spårhundsvalp säger matte...och visst, det tror jag också på...för matte brukar ju ha rätt ju. Jag " Me Zelda " har varit ute och spårat 2 ggr den här veckan. Då hitta jag en burk med godis i varje gång...och det är välan klart att det är kul sånt då. Matte säger, att efter varje gång jag har hittat burken, så har jag på något konstigt sätt vuxit. Hon menade nåt med mitt förstånd eller så...kunde inte riktigt sätta tassen på det. Men till och med Husse tycker nu att det kanske kan bli hund av mig också, precis som jag inte redan är det..tokiga Husse.

I dag är jag helt slutkörd, har varit med matte i stallet idag och där är det livat. Jag har kutat runt och gömt borstar och grejor o haft de jätteroligt, men jösses va trött jag blev sen. När vi skulle åka hem så somna jag som en stock och märkte inte när jag ramlade ner från baksätet till golvet. Så hårt somnade jag. Matte säger hon måste skaffa en annan bil snart innan jag bryter nacken av mig. När vi kom hem så la jag mig ute på gräset och ville inte gå in...då kan man snacka om trött. Sen sov jag i flera timmar o vakna inte förrän det var dags för mat igen.

Nästa vecka ska jag vara hos Dagmatte Jessica igen när matte jobbar. Så då får jag leka med Shakira varje dag. Då får jag nog ta och somna nu igen så jag orkar med det.

Sov gott på tassen ...vov..vov/ Zelda

                                   *******************************************

                                                   

 

22 September 2008

Oj, oj vad tiden går. Nu har jag redan hunnit bli 11 veckor. Ja, jag har tjatat på matte att hon ska skriva åt mig här i dagboken. Men hon säger hela tiden...det gör vi senare! Undras om alla "mattor"  är likadana eller bara min, hmm. Och nu då, när hon äntligen har tid att skriva, ja.. då har jag redan glömt bort en massa som jag ville skriva om. Alla säger ju att valpar har kort minne...men då har de inte träffat mig..Me Zelda! fast såklart jag kommer ju inte ihåg ALLT för det är ju orimligt när livet har så mycket nytt nästan varje dag...men en hel del kommer jag nog ihåg ändå.

En sak kommer jag väldigt mycket ihåg och det var häromkvällen när jag var ute med husse och det var mööörkt och väldigt tyst, som det brukar vara på kvällen. Så rätt som det var så började några hundar skälla och människor skrika och jag blev sååå rädd! Kunde ju inte se dem någonstans och visste ju inte vart de fanns någonstans. Så jag blev så rädd så jag bara ville springa in till matte. Husse försökte prata med mig och lugna mig, men jag gav mig inte utan jag skulle in..punkt! Så husse fick gå med in och berätta för matte, då tog hon kopplet på mig och så gick vi ut igen. Men då var det tyst igen så vi gick en runda och då var jag inte ett dugg rädd längre...bra med matte, då är de inget otäckt ute.

En dag fick jag åka med dagmatte och Angelica i bilen, det gillar jag, men inte den dagen...för vi hade en häst med oss. Ja, inte inne i bilen den hade en egen vagn bakom bilen som den åkte i. Det gjorde ju inte mig nåt eftersom jag fick sova ifred i bilen. De åkte till en hovslagare långt bort med hästen och när vi kom dit fanns det massor med hundar som jag kollade på medan de grejade med hästen. Men seen..när vi skulle åka hem igen .. så hände det. Hela bilen började gunga och svaja fram och tillbaka, inte bara ett par gånger utan jättelänge och jättemycket. Jag tror att jag blev snurrig i huvet då så jag började ill tjuta. Då kom dagmatte och tog ut mig ur bilen så jag kunde stå stadigt på marken, så då kändes det bättre. Det var den jättestora hästen som inte ville åka hem igen utan gick upp en bit till sin vagn och sen ner igen. Fram .. o ..tillbaka om och om igen, och varje gång så gungade bilen hit o dit. Äntligen efter mer än en timme bestämde sig hästen för att det var lika bra att gå in i vagnen ändå så vi äntligen kunde åka hem. Det var lite läskigt först att gå in i bilen, men nu gungade den inte längre så jag kunde sova hela vägen hem i alla fall.

Katten Lilleman och jag börjar bli riktiga kompisar nu. Han vill gärna jaga min svans och jag tar full fart och försöker hoppa över han, fast ibland landar jag lite fel och då skriker han och fräser åt mig. Men mig skrämmer han inte alls. Fast oftast slutar det med att matte kommer och säger åt mig att jag måste ta det lugnt med katten...men hur lätt är det på en skala...det är ju så himla roligt att busa. Men jag försöker verkligen allt jag kan att lyda matte.

Nej just nu kommer jag inte ihåg mer, har nyss varit ute på kvällspromenaden och behöver nog sova en stund. Återkommer så snart jag kommer ihåg något mer.

Sov gott på tassen..vov..vov / Zelda

                                  ************************************************

 

8 September 2008

Idag har de varit en härlig dag. Matte har varit hemma heela tiden och vi har busat jättemycket. Blir ju så glaaad då. Ibland, lite föör glad säger matte, och då måste jag "luugna ner mig" o nu vet jag vad de betyder så jag skyndar mej att lugna ner mej för sen kan vi fortsätta busa igen.

Fast först på morgonen så upptäckte jag en ny leksak o då fota matte mej lite så jag skulle kunna lägga in några bilder i min dagbok också, så här kommer dom:

                                               

           Visste inte hur man skulle använda en sån här leksak, men började med att smaka på den.

                                              

                   Men kanske skulle man ha den som nattmössa. De blev ju mörkt ju.

                                               

                 Sen testa jag vad som hände om jag attackerade den hej vilt..

                                             

                      Men hoppsan! Vem stängde dörren framför nosen på mej??

Jaa, de har varit en toppendag idag. Sen fick jag åka med matte o hämta Jennie vid bussen. Hon sa att jag kanske inte skulle känna igen henne nu, eftersom hon inte varit hemma på 3 dagar. Tror hon jag e helt bombad eller?? Klaaart jag kände igen Jennie, jag blev helt lyrisk av att träffa henne igen. Så inatt sover jag säkert jättegott när hela familjen är hemma.

Sov gott på tassen..vov..vov /  Zelda

                                                    ********************************

                                                     

6 september 2008

I dag blir jag 9 veckor ..de ni..he..he En hel vecka har de gått o de har varit mycke ..mycke nytt. Men har kommit underfund med att världen är jäääättee stoor!

Matte säger varje dag att jag är nog den cooolaste valp som finns? vet inte riktigt vad hon menar men de låter himla bra tycker jag.

Jessica, har jag varit hos varje dag nu. Jag har åkt med matte till jobbet, ååh vad jag tycker om att åka bil, sen har Jessica hämtat mej där o sen har jag fått åka med henne hem. Där har jag busat med Tuffe som e en stooor hund men ganska snäll. Och me katten Mysko som inte e ett dugg rädd för mej. En dag busa jag lite för hårt me han, sa Jessica, o då slog han till mej på nosen. Men han hade ju inga vassa klor så de gjorde ju inte ont. Då hoppa jag på han en gång till, men DÅ satte han klorna (som han hade gömt innan) rätt i nosen på mej, så nu tror jag inte jag ska göra så mera.

Sen har jag lekt med lilla Sabina, de e den minsta människa jag träffat, men henne gillar jag skarpt, hon e kul att leka med. O, sen har jag varit med till stallet där de finns hästar. Stora e dom, men jag fick inte gå så nära ännu, bara nosa lite me Carizma, tror jag gillar dom i alla fall.

Vi har också varit hos Angelica o hälsat på så de bara snurrar i skallen när jag tänker på allt jag varit me om. Men då är de bara till att sova en stund o då liksom ramlar alla bitar på plats och jag vet i alla fall var jag hör hemma.

Nu måste jag nog ta en sovstund till.

Sov gott på tassen ..vov..vov / Zelda

 

                                                  ************************************ 

 

                                                      

2 September 2008

De har varit mycke nytt för mej de sista dagarna med flytten från min mamma och mina syskon. Fast de flesta flyttade före mej, de va bara en syrra och en bror kvar. Oj, va de kändes konstigt att sätta sig i en bil och åka iväg så där. Jag skrek nog en hel del först, men sen förstod jag att de inte va lönt så jag slaggade en stund istället. När jag vaknade var jag på det här nya stället som nu är mitt hem. Men de är rätt spännande oxå när de händer saker mellan mina sovstunder. Undras vad som hänt när jag vaknar nästa gång?

Fast idag blev det lite f ö r bra för min lilla valphjärna. Kan bara inte fatta vad som hände...

Först åkte matte iväg till jobbet, ja de gjorde hon ju i går oxå men då var jag inte ensam något på dan.  Men idag skulle husse först skjutsa Jennie till bussen o då låste han in mej i köket, men han var snart tillbaka igen så jag hann knappt utforska nånting. Men senare var han tvungen att åka iväg igen, kommer om en halvtimme sa han, så nu får du vara duktig tills jag kommer tillbaka....

Så stängde han in mej i köket en gång till ...grrr... för att jag inte skulle ställa till för mycke sa han. Pyttsan! tänkte jag, nu ska jag passa på att se vad som finns här för kul då. Först visste jag inte vad jag skulle hitta på, mina leksaker låg visserligen på golvet..men vadå?..dom kunde jag ju leka med sen ju. Det fanns ju ingenting att kolla på i min höjd så jag skuttade upp på en liten pall som stod vid ena bänken. Och när jag sträckte på mej riktigt ordentligt så såg jag att det fanns konstiga och kanske roliga saker där på bänken. Så jag skuttade till lite, o tog tag i de närmaste. -Jösses...vilken smäll de blev.. PANG!! rätt ner på golvet for ett glas med massa småpengar i (de hörde jag husse säga sen, inte för jag vet vad de är) och de trillade runt över hela ..Blev jag rädd...tror ni? Himmel o pannkaka jag visste ju inte om de var farliga alla de där konstiga sakerna, så nu tog jag full fart in i rummet sidan om, och utan att tänka mig för (e ju förlåtligt när man e valp, har jag redan hört) gjorde jag likadant som Lilleman (katten) gör. Alltså framför fönstret står en bänk, som enligt matte e ca 30 cm hög, den hoppade jag upp på och av bara farten fortsatte jag upp på fönsterbrädan ovanför. Men sen kom jag inte längre, för fast jag kunde se "ute" så kunde jag inte komma dit??

Jag sansade mig väl lite då och tänkte kanske gå ner igen ...men hjääälp ... ni förstår att det såg läskigt ut där uppifrån. Så jag satte igång att skrika de värsta jag kunde för att nån skulle komma o rädda mig!

Tack snälla husse för att du kom så fort och han bara skratta så han kikna när han fick se mej. Men jaaag blev så glaaad när jag fick hjälp att komma ner igen. Sen tror jag att jag sovit bort resten av dan, man blir trött av såna där konstigheter.

När matte kom hem o fick höra vad jag gjort, så kolla hon först igenom hela mej så jag inte gjort illa nåt.. de va såå myyysigt... men jag va okej sa hon. Sen sjöng hon flera gånger..vad tar ni för valpen där i fönstret..vov..vov o sen gapskratta dom allihop. Nu sa matte att jag får baske mej inte vara själv nåt mer förrän jag blivit lite större. Så i morgon får jag antingen följa med till jobbet eller va hos Jessica. De blir ju nåt nytt så nu ska jag ta mej en rejäl sovstund så jag kan utforska en ny värld i morgon.

Sov gott på tassen alla vov, vov / Zelda

 

 

 

.

              

 

  

    

 

    

  

       

                

 

 

 

 Länkar till gif-bilder som jag inte gjort själv:

www.mikesfreegifs.com

www.vargen.de

 

Tapeten har jag själv gjort och

Här har jag hämtat knappar: