Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

HUSKURER

 

                                                                                                               

 

Min bästa "dundermeducin"

 

 Det här "receptet"  fick jag en gång av min f.d svärmor som använts i många släktled dessförinnan.

I början trodde jag ju inte att det kunde hjälpa mot allt det som hon sa, men efter att ha provat så håller jag fullständigt med henne.

Detta hjälper bl.a mot: Svullna halsmandlar, inflammation i tandköttet, variga o svårläkta sår, svamp utslag, trög mage och egentligen det mesta som orsakas av bakterier. Har själv aldrig drabbats av halsfluss igen, som jag hade ofta i ungdomen sen jag började gurgla mig med detta så fort jag känner av ont i halsen!

Vid variga sår så läggs ett omslag indränkt med detta och det drar ut det infekterade och såret läker underifrån, helt outstanding, använder detta till hästarnas sår också.

Vid trög mage eller andra magsjukdomar kan en matsked sväljas ned, och då får man se till att vara nära toaletten för magen rensas ut ordentligt.

Har en bekant som hade en typ av svamputslag på halsen som han dragits med i många år och fått cortisonsalva mot med ganska dålig effekt. Redan efter några dagar med att badda några ggr per dag med detta så försvann det helt och hållet!

Under vinterhalvåret så ger jag hästarna en kapsyl av detta i fodret varje dag  för att hålla bakteriella infektioner borta och det har inte varit några problem sen jag började med det.

Det är också kanon till hundarnas och katternas öron för att undvika infektioner och skabb...

Till hundar tar man en bomullstuss o dränker in och krama sen ur så det inte rinner ner i öronen och torka ur en gång i veckan. Katterna brukar jag doppa en tops i vätskan och krama ur och sen gno runt i öronen (försiktigt), byt tops ett par ggr till varje öra.

OK, och vad är då detta. Svaret heter Engelskt Salt (förr i tiden också kallat Epsom salt, men om det är precis detsamma vet jag inte)

 

På apoteket köper man en burk MAGNESIUMSULFAT, numera finns bara små burkar och de kostar ca 60 kr. De flesta apotek har inte sådant hemma utan de får beställa hem, brukar ta 2 - 3 dagar.

Man kokar sedan upp 1 liter vatten (låt sjuda ca 20 sek. för att det ska bli riktigt destillerat) och låter det svalna under lock.

När det svalnat så lägger man i 1 msk magnesiumsulfat (jag brukar ta nästan 2 vanliga dessertskedar)

och rör sedan om så de små kristallerna löses upp ordentligt.

Häll sedan alltihop i en väl rengjord flaska med skruvkork och se...medicinen är klar. Glöm inte skaka om flaskan innan användning eftersom saltet sjunker till botten.

Används sen som jag skrev här ovan att gurgla med, omslag eller invärtes. Smaken är lite besk o sträv o man får en torrhetskänsla i munnen en stund, men det står man ut med och det är inte såå illa.

Hoppas det här kan bli till hjälp för någon.

.

              

 

  

    

 

    

  

       

                

 

 

 

 Länkar till gif-bilder som jag inte gjort själv:

www.mikesfreegifs.com

www.vargen.de

 

Tapeten har jag själv gjort och

Här har jag hämtat knappar: