Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

STELLA-NOVAS SIDA

          

 

 

 

 Stella-Nova är vår egen uppfödning. Hon är född 2002 och mamman är ett välstammat Welsh-Mountainsto och pappa en Arab. Stella har fått 2 föl, hingstar förstås och väntar nu sitt 3:e föl som beräknas komma i juni. Nu håller jag alla tummar o tår för att det ska bli ett stoföl. Stella är också, som Nikita,  betäckt med äldsta dotterns Welsh-hingst som är helbror till de 2 godkända hingstarna Coulthard RW och Clic RW så det blir 2 halvsyskon som föds i sommar... ska bli mycket spännande. 

 

 

          

                                                     

 Stella-Novas första föl, Coult-Nova, föddes 2006-05-09 e: Welsh-hingsten Coulthard RW 116. Han föddes riktigt rödfux men började ganska snart bli grå runt ögonen och vi förstod att han blir en skimmel. Smeknamnet blev Kotte och han är nog den coolaste fölunge jag någonsin fött upp. Hade han varit ett sto så hade jag absolut behållt den för så speciell tycker jag att han var. Började omgående hantera honom enligt NH-metoden och det fungerade perfekt för oss. Den sorgliga dagen han skulle åka till sitt nya hem gick han på transporten med löst hängande grimskaft och jag hade svårt hålla tillbaka tårarna. Tänk gamla människan....men han var/är speciell. Har kontakt med nya ägaren och vet att han har det jättebra i alla fall.

 

                                                                  

 

  

Stellas andra föl, Booster, föddes 2007 e: Don Malthiwo en egen korsningshingst modell mindre. Detta för att få

fram  en ponny i lagom storlek till barnbarnet Sabina, nu 4 år. Han är otroligt härlig i sina färgskiftningar. Pappan är konstantskimmel, rödskimmel, vilket innebär att han behåller den färgen hela tiden och blir inte vanlig skimmel.

Booster har bägge anlagen, alltså ser han just nu ut som en konstantskimmel men kommer att blekna av som en vanlig skimmel så småningom.

 

Nu väntar jag med spänning på Stella-Novas 3:e föl och lägger in bilder så snart det blir något.... Och visst, äntligen ett stoföl. Alldeles för tidigt, på dygn 315  den 17 maj, kom hon. En fantastisk liten fux med det passande namnet CARIZMA NOVA...

                                                              

                                                                                

 

                                                                

 

 

 

 

 

                                                                                                                             Tillbaka till ......  HÄSTAR

.

              

 

  

    

 

    

  

       

                

 

 

 

 Länkar till gif-bilder som jag inte gjort själv:

www.mikesfreegifs.com

www.vargen.de

 

Tapeten har jag själv gjort och

Här har jag hämtat knappar: