Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

RUNAS SIDA

  

 

Det här är RUNA RODNEY e. Dick Rodney u. Hertha Bulwark ue. Dr Bulwark

Hon är född 1978-05-03 och blir alltså 30 år i år!!!

Att Runa hamnade i min ägo är något av en solskenshistoria och jag har inte ångrat en enda gång att jag köpte henne. För 17 år sedan flyttade vi till ett ställe med ett litet stall med 3 boxar. Jag hade då inte haft någon egen häst på flera år och min nya sambo och jag bodde inte så vi kunde ha häst tidigare. Men nu skulle det bli av, men ekonomin var rätt skral så det kunde inte bli ett halvblod som jag helst ville ha. En dag när jag satt i köket fick jag tag i ett gammalt nummer av Ridsport och började kolla lite i den. Helt plötsligt fick jag ögonen på en annons, inget märkvärdigt alls och jag fortsatte läsa men drogs åter och åter med blicken till den här annonsen. Travsto, 13 år 5.000 kr var i princip det enda som stod förutom stammen. Det fanns flera annonser på travare både billigare och dyrare, men det var just DEN.....

Ringde samma kväll och fick då veta att ägaren beställt slaktbilen till Torsdagen samma vecka, så om vi var intresserade var vi tvugna att bestämma oss senast dagen efter så de kunde avbeställa bilen.

OK vi åkte de 20 milen nästa dag och så fort jag såg henne så visste jag att hon skulle med oss hem och så blev det. Fick trots allt lite varningar av ägaren att hon var lite egen av sig men skulle nog bli bättre när hon kom ifrån den stora flocken där hon var lite av en hack-kyckling.

Att hon varit underlägsen i en stor flock märktes omgående genom att det var förenat med livsfara att närma sig i hennes box när hon hade kraftfoder. Aldrig i livet har jag mött en häst som så aggressivt högg emot en så tänderna smällde. Men detta bara när hon hade kraftfoder annars var det inga problem att hantera henne i boxen. Förstod ju att det var hennes sätt att försvara sin mat och hon var rädd vi skulle ta den ifrån henne. Blev så att jag stod vid hennes krubba och bara släppte ner några kulor i taget, så fort hon ätit dem så vände hon sig mot mig för att få mer. Så småningom lugnade hon sig och jag kunde ge henne allt kraftfoder och samtidigt pyssla med henne medan hon åt. Men det tog sin lilla tid. En annan egenskap hon har (fortfarande) är att hon låtsas att hon inte finns när man vill klappa henne eller ta henne i grimman ute i hagen. Hon vänder bort huvudet när jag närmar mig och väntar ett tag med att vända tillbaka så det går att klappa eller ta henne. HON bestämmer alltså om det är OK. Den egenheten kan hon ju få behålla, det är en del av hennes personlighet. Efter hand som det blev fler hästar under åren så har det blivit Runa som är bossen och beskyddaren i hagen. Många roliga och mindre roliga händelser har det blivit. En del som jag kommer ihåg har jag skrivit in under djurhistorier.

 

Vi har bara tagit 1 föl efter Runa och det blev ett sto som fick namnet Nikita Bulwark. Äldsta dottern hade då en hingst e. Allen Hanover  med ett supertemperament som vi trodde skulle bli en lyckad kombination.

 

Nikita föddes under en Ek i hagen tidigt på morgononen och hon var suuper, en jättetrevlig fölunge och lätthanterlig och cool som unghäst. När hon var ca 1,5 år lämnade vi henne till en amatörtränare för att se om hon ville vara med på tävlingsbanan. Hon hade verkligen goda förut- sättningar. Travtränare som såg henne tyckte hon verkade mkt lovande. Men hur eller hur, så hade vi nog lämnat henne till  fel person. Ekonomin gjorde att vi inte kunde behålla henne och hon var kvar hos denne amatörtränare tills hon var ca 9 år. Gjorde bara några provstarter o sen inte mer. Så vi fick henne av tränaren för några år sedan och givetvis tog vi tillbaks henne. Men hon var nu en helt annan häst. Rädd, orolig o olycklig. Nu finns hon hos en fodervärd som ridhäst och där fungerar allt perfekt.

 

 

                                                                                                

 

Hingsten Baryton som är pappa till Nikita hade ett helt fantastiskt temp. Här med barnbarnet Jim som hingstskötare och beridare! Helt outstanding!

 

 

 

                                                                           Tillbaka till ...... HÄSTAR

 

.

              

 

  

    

 

    

  

       

                

 

 

 

 Länkar till gif-bilder som jag inte gjort själv:

www.mikesfreegifs.com

www.vargen.de

 

Tapeten har jag själv gjort och

Här har jag hämtat knappar: